Završena probna faza rada Fabrike vode u Brčkom

Bez autora
Jul 11 2010

Probna faza rada Fabrike vode na Plazuljama kod Brčkog danas je završena, a obavljene analize su potvrdile da kvalitet prerađene vode na izlazu iz ovog pogona zadovoljava sve predviđene svjetske standarde. U narednih petnaestak dana biće obavljeno ispiranje vodovodnih cijevi na gradskoj mreži što bi trebalo da obezbijedi značajno poboljšanje kvaliteta vode i u slavinama potrošača. Kolika će poboljšanja biti ostvarena ne može se znati u ovom trenutku, jer to zavisi od stanja u kome se nalazi unutrašnjost cijevi, a što se ne može vidjeti, ali određeni rezultat sigurno neće izostati. Nakon ispiranja cijevi, Fabrika vode u Brčkom, ukupnog kapaciteta 330 litara u sekundi, u koju je uloženo oko 25 miliona KM, započeće redovno da snabdijeva Brčko vodom uz korišćenje kapaciteta od blizu stotinu litara u sekundi. Kako budu rasle potrebe grada, odnosno građana i industrije za vodom, tako će se i uključivati dodatna prečistačka postrojenja.

Završena probna faza rada Fabrike vode u BrčkomProbna faza rada Fabrike vode na Plazuljama kod Brčkog danas je završena, a obavljene analize su potvrdile da kvalitet prerađene vode na izlazu iz ovog pogona zadovoljava  sve predviđene svjetske standarde.

Šef Odjeljenja za komunalne poslove u Vladi Brčko distrikta Predrag Ljubojević izjavio je da će u narednih petnaestak dana biti obavljeno ispiranje vodovodnih cijevi na gradskoj mreži što bi trebalo da obezbijedi značajno poboljšanje kvaliteta vode i u slavinama potrošača.

- Kolika će poboljšanja biti ostvarena ne možemo znati u ovom trenutku, jer to zavisi od stanja u kome se nalazi unutrašnjost cijevi, a što se  ne može vidjeti, ali određeni rezultat sigurno neće izostati, rekao je Ljubojević.

Nakon  ispiranja cijevi, Fabrika vode u Brčkom, ukupnog kapaciteta 330 litara u sekundi, u koju je uloženo oko 25 miliona KM, započeće redovno da snabdijeva Brčko vodom uz korišćenje kapaciteta od blizu stotinu litara u sekundi.

Prema riječima Ljubojevića, kako budu rasle potrebe grada, odnosno građana i industrije za vodom, tako će se i uključivati dodatna prečistačka postrojenja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik